Onderhoud van

Kozijnen

Regelmatige reiniging

Een regelmatige reiniging van je ramen en deuren is van groot belang. Gebruik hiervoor water en voeg eventueel een neutraal schoonmaakmiddel toe. Gebruik geen agressieve, schurende of bijtende schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de oppervlakken beschadigen. Kies altijd voor milde, niet-schurende reinigingsmiddelen om je kozijnen te reinigen en te beschermen.

Kunststof onderhoud

Voor kunststof kozijnen bieden we speciale onderhoudspakketen aan. Deze pakketten zijn beschikbaar voor zowel glad kunststof als kunststof met nerf. Met behulp van de onderhoudsbrochure en het onderhoudspakket kun je zelf het onderhoud uitvoeren. Het is belangrijk om de voorschriften te volgen, zoals het aanbrengen van een wax in het voorjaar en het schoonmaken van de ontwateringsgaten in het najaar. Dit helpt de kozijnen in optimale conditie te houden.

Aluminium onderhoud

Voor aluminium kozijnen geldt dat kleine puntjes soms bijgewerkt kunnen worden met een lakstift. Bij grotere plekken raden we aan om een professional in te schakelen voor het spuiten van de kozijnen. Daarnaast zijn er garanties beschikbaar voor zowel aluminium als kunststof kozijnen, waarmee je verzekerd bent van de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen.

Bescherming en Garantie

Door je kozijnen regelmatig en zorgvuldig te onderhouden, volgens de voorschriften en met behulp van de juiste onderhoudsproducten, kun je de levensduur van je kozijnen aanzienlijk verlengen. Onze kozijnen van kunststof en aluminium hebben een levensduur van maar liefst 50 jaar, mits ze goed onderhouden worden. Houd er wel rekening mee dat bij het aanbrengen van wax de kozijnen niet in direct zonlicht mogen staan, om te voorkomen dat de wax inbrandt.

Geinteresseerd in een onderhoudspakket of advies over onderhoud?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij adviseren graag hoe jij je aluminium of kunststof kozijnen het beste kunt onderhouden.